Motorsport-muoti

Muotityylit ja -suuntaukset muuttuvat kaiken aikaa, joidenkin mielestä hyvään ja näyttävään suuntaan, toisten mielestä täysin järkyttävään ja huonoon suuntaan. Mielipiteet vaihtelevat ja riippuvat tietysti myös siitä minkälaisesta muodista on kyse. Vaatemuoti on yleensä hyvin seurattua ja suosittua erityisesti naisten keskuudessa. Jos muutokset muodissa tapahtuisivat hyvin harvoin, olisiko ylläsi aina arkena, miehillä puku ja naisilla asiallinen hame ja sunnuntai vietettäisiin tietysti pyhävaatteet yllä? Entä jos olisit lähdössä lenkille, olisiko sinulla ulkoillessasi aina edelleenkin 80-luvulta tuttu perinteinen ja tietysti hyvin tyylikäs tuulipuku? Kehtaisitko lähteä ulkoilemaan sellaisessa asusteessa, jos se olisi ainoa vaihtoehto? Kun ajat muuttuvat, tyylit ja suuntauksetkin usein muuttuvat ripeään tahtiin. Urheiluvaatteiden muotiin ja tyyliin voivat vaikuttaa toisinaan myös turvallisuuteen ja käytännöllisyyteen liittyvät asiat. Joidenkin urheiluvaatteiden on hyvä olla ilmavirtaisia, esimerkiksi kilpajuoksijoiden tai -uimareiden vaatteet. Moottoriurheilijoiden käyttämien vaatteiden tulee taas olla erityisesti paloturvallisia. Moottoriurheilijoiden vaatteiden täytyisi turvallisuuden lisäksi samaan aikaan olla myös hyvin “hengittäviä”, jotta urheilijalle ei tulisi liian kuuma kilpailusuorituksen aikana.

Millaiset urheiluvaatteet valitset yllesi?

Kuinka tärkeää sinusta on valita oikeanlaiset urheiluvaatteet? Onko urheiluvaatteiden tärkein tekijä hinta vai se miltä ne näyttävät? Entä vaikuttaako asiaan se miltä ne tuntuvat ylläsi? Mikäli harrastat moottoriurheilua, voi olla, että moottoriurheiluvaatteita valitessasi sinulla ei ole paljon vaihtoehtoja. Tyypillisesti paloturvallinen kilpa-asuste on paloturvallinen ja sitä ei ole luultavasti kukaan kuuluisa muotisuunnittelija suunnitellut. Moottoriurheilua harrastavan on siis yleensä turha haaveilla esimerkiksi tyylikkäistä shortseista ja t-paidasta, hypätessään ajoneuvonsa kyytiin. Mikäli harrastat mitä tahansa muuta urheilua, voi olla että sinulla on paljon enemmän valinnan varaa. Harrastaessasi juoksua, voit valita useista erilaisista teknisistä asuista, joiden ansioista voit tuntea juoksemisen sujuvan näyttävän sulavasti. Muodikkaat ja hyvin istuvat urheiluvaatteet ovat varmasti parempi vaihtoehto kuin se laahustava vanhanajan tuulipuku. urheiluvaatteilla saa lisää motivaatiota liikkumiseen
mikäli jaksaa hieman nähdä vaivaa löytääkseen sopivimman asusteen.

Mikäli käyt säännöllisesti salilla treenaamassa, onko sillä merkitystä, millaisissa vaatteissa treenaat? Äkkiseltään voisi tuntua siltä, että asialla ei ole sen suurempaa merkitystä, sillä salilla treenaaminenhan on vain pelkkää raskasta suorittamista, ja vaatteet ovat niissä suorituksissa sivuseikkana. Salillehan voi mennä aivan rauhassa liian suuri vanha t-paita ja vanhat verkkarit yllä. Tietysti voi ja niin monet menevätkin, mutta ovatko he motivoituneita treenaajia vai treenaavatko he salilla ikään kuin hammasta purren? Jotkut ovat huomanneet, että kun kokeilee hieman erilaisia treenivaatteita, fiiliskin treenaamiseen muuttuu. Erään salilla käyvän bloggaajan mielestä oikeanlaiset treenivaatteet saavat aikaan sellaisen tunteen, että treenaa hän paljon rankemmin. Värikkäiden vaatteiden ansioista hän saa pienempäänkin treeniinsä lisäenergiaa. Kävelylenkilläkin asianmukaiset sporttivaatteet piristävät kummasti. Kun käytät värikkäitä ja istuvia urheiluvaatteita voit saada huomattavaa lisäpuhtia treeniisi!

Miten muoti tulee muuttumaan?

Onko jo kaikki muodin saralta nähty? Ei varmastikaan, mutta mitä muutoksia vielä tulevina vuosina voi odottaa muodissa tapahtuvan? Jos hieman peilataan menneisyyteen ja mietitään, miten muoti on muuttunut menneinä vuosina, niin mitä voidaan sanoa? Yleensä on käynyt niin, että tietyt muotisuuntaukset palaavat uudestaan muotiin. Viidenkymmenen vuoden takaista muotia voi hyvinkin nähdä katukuvassa, ainakin silloin tällöin. Tosin sellaiseen vanhaan muotityyliin palaaminen on lyhytaikaista ja melko nopeasti ohi. Joten kun mietitään tulevien vuosien muotisuuntauksia, niissä varmasti nähdään jotain menneisyydestä, joko melko tarkkaan kopioituna tai selkeitä vaikutteita menneistä muotisuuntauksista. Entä miten käy urheiluvaatteiden muodin, onko vielä paluuta tuulipukuihin tai toppahousuihin? Ehkä on, ja siksi kannattaakin ottaa kaikki irti nykymuodista. Onneksi se nykymuodin seuraaminen käy helposti internetin ansiosta. nike kengät saa ostettua verkosta käden käänteessä ja Adidaksen tuotteet melkein hyppäävät syliisi internetin urheiluvaatekaupoissa. Ja kun kaipaat virikkeitä motorsport-muotiin, netistä löydät laajan valikoiman, ainakin eri värisiä moottoriurheilu haalareita. Onpa urheiluharrastuksesi mikä tahansa, on sinun helppo löytää muodikkaat vaatteet internetistä.