Indy 500 on upea elämys

Suomalaisille hieman tuntemattomampi Indianapolis 500, joka useimmiten lyhennetään Indy 500:ksi, on vuosittain järjestettävä kilpa-autoilutapahtuma. Sen järjestämispaikkana on myös lempinimellä Brickyard tunnettu Indianapolis Motor Speedway -rata, joka sijaitsee Yhdysvalloissa Indianan osavaltiossa. Tapahtumalla on legendaarinen maine, jonka vuoksi se kiinnostaa autourheilun ystäviä vuosi toisensa jälkeen. Paikalle kerääntyy kilpailun aikaan toukokuun loppupuolella valtava määrä moottoriurheilun ystäviä niin lähialueilta kuin eri puolilta maailmaa.

Neljän kilometrin rata

Indy 500 -kilpailussa käytettävän ovaalinmuotoisen radan pituus on noin neljä kilometriä ja se ajetaan ympäri kaksisataa kertaa. Matkaa kilpailulle kertyykin kaiken kaikkiaan vähän yli 800 kilometrin verran. Indy 500 -ajoja on järjestetty jo vuodesta 1911, joten kilpailulla on ikää jo reilusti yli sata vuotta.

Osallistujajoukko on kansainvälistynyt

Enimmäkseen voittajien joukossa on amerikkalaisia kuljettajia, mutta etenkin viimeisten parin vuosikymmenen aikana osallistujajoukko on kansainvälistynyt huimasti ja voittajien joukkoon on noussut niin ruotsalaisia, brittejä, japanilaisia, brasilialaisia, kolumbialaisia kuin kanadalaisiakin kuljettajia. Viimeisten viiden vuoden aikana kilpailun ovat voittaneet brasilialainen Tony Kanaan, amerikkalainen Ryan Hunter-Reay, formuloistakin tuttu kolumbialaiskuljettaja Juan Pablo Montoya, amerikkalainen Alexander Rossi ja viimeisimpänä vuoden 2017 kilpailun nimiinsä ottanut japanilainen Takuma Sato.

Vaikka Indy 500 ei olekaan Suomessa kovin tunnettu kilpailu, on se autourheilupiireissä arvostettu tapahtuma. Moni moottoriurheilufani haaveileekin pääsevänsä jonain päivänä seuraamaan Indy 500 -kilpailua livenä.