Heikki Kovalainen siirtyi Formula 1:stä rallin pariin

Vuonna 1981 syntynyt Heikki Kovalainen tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista formulakuljettajista. F1-radoilla viimeisellä kaudellaan vuonna 2013 Kovalainen ajoi Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen ohella kolmantena suomalaiskuljettajana.

Renaultin leivissä

Ensimmäinen kosketus Kovalaisella F1-uraan tuli vuonna 2006 Renaultin tarjotessa hänelle kokoaikaista testikuljettajan paikkaa. Kausi meni niin mallikkaasti, että miehelle tarjottiin varsinaista kuljettajan paikkaa seuraavalle kaudelle. Vuoden 2007 Japanin GP:ssä Kovalainen kiihdytti ensimmäistä kertaa kakkoseksi.

Elämyksiä McLarenilla

Kaksi vuotta kestänyt McLarenin kausi koitti seuraavalla kaudella kun Kovalaiselle tarjoutui tilaisuus liittyä Hamiltonin tallikaveriksi. Kauden ikimuistoisimman hetken mies koki varmasti Hungaroringillä voittaessaan uransa ensimmäisen osakilpailun ja saaden samalla kunnian olla kaikkien aikojen sadas F1-osakilpailun voittaja.

Team Lotuksen puikoissa

Formulamaailman tallitulokas Team Lotus kutsui Kovalaisen riveihinsä vuonna 2010. Varsinaisesti vuotta 2012 pidetään kuljettajan viimeisenä kokonaisena kautena formuloiden parissa, mutta hän kävi kuitenkin vielä sitä seuraavana vuonna tuuraamassa Räikköstä Lotuksella kahdessa viimeisessä osakilpailussa. Koska Caterham-talliksi nimensä muuttanut Lotus ei enää tarjonnut mahdollisuutta jatkoon, merkitsi se Kovalaisen kohdalla formulauran päättymistä.

Kovalaisen tämänhetkiset kuulumiset

Elämä on jatkunut moottoriurheilun parissa ja erityisesti ralli on ollut Kovalaisen sydäntä lähellä. Formulauransa jälkeen kuljettaja on ajanut Japanissa Super GT -sarjassa Lexuksen ratissa. Menestystä on tullut vaihtelevasti, sillä vuonna 2015 mies sijoittui pisteissä kolmanneksitoista ja vuonna 2016 upeasti ensimmäiseksi.