Formulamatkat

Monelle suomalaiselle formulat ja koko F1-maailma ovat todella tärkeitä ja kisoja seurataankin tuhansilta kotisohvilta. Monelle formuloita tv:n välityksellä seuraavista faneista on myös unelmana päästä joskus seuraamaan kisoja itse paikan päälle.

Formuloita kun ei Suomen kamaralla järjestetä, voi tuo unelma tuntua hyvinkin kaukaiselta ajatukselta, mutta matkan järjestäminen voi olla yllättävänkin helppoa!

Formula 1:sen kisoja pääset jännittämään hyvinkin lähelle Eurooppaan, mikäli ei tahdo matkustaa Aasiaan tai Kauko-Itään. Kisoja järjestetään esimerkiksi Belgiassa, Isossa Britanniassa, Itävallassa, Espanjassa ja Saksassa. Lähimpiin kohteisiin pääsee siis jo muutaman tunnin matkustamisella ja erittäin edullisesti.

Omatoiminen matkaaja järjestää niin lennot tai muun matkustustavan, hotellit kuin liputkin itse, mutta mikäli tahtoo itse vain rentoutua ja nauttia, löytyy tähän tarkoitukseen useita matkanjärjestäjiä jotka hoitavat kaikki käytännön järjestelyt puolestasi.

Valmiisiin matkapaketteihin sisältyy kaikki mahdollinen, kuten itse matka, hotelli, kuljetukset hotelliin ja kisoihin, kisaliput sekä usein myös opas, joka auttaa koko matkan aikana sekä itse kisoissa. Liput löytyvät näistä paketeista yleensä sekä aika-ajoihin kuin itse osakilpailuunkin, joten pääset nauttimaan täysillä koko kokemuksesta. Formulamatkojen kestot ovat pääasiassa näillä valmiilla matkoilla muutaman päivän, joten kovin pitkää lomaa ei tarvitse formuloista nauttimiseen hankkia. Moni kuitenkin mielellään sisällyttää samaan pidemmänkin loman ja moni matkanjärjestäjä tarjoaa räätälöityjä paketteja sitä varten. Näin voit esimerkiksi viettää mukavaa rantalomaa Ranskan Rivieralla joka huipentuu jännittävään formulaviikonloppuun Monacossa tai missä vain. Matkanjärjestäjät hoitavat mielellään kaikki järjestelyt puolestasi.

Omatoimisesti matkaa järjestettäessä on hieman enemmän vaihtoehtoja niin matkan keston kuin muidenkin asioiden suhteen. Itse järjestettäessä matkan voi saada hieman halvemalla sillä pääset vaikuttamaan esimerkiksi hotellin tasoon ja muihin asioihin. Moni kuitenkin valitsee formulamatkaa tehtäessä sen valmiin paketin, sillä silloin voi keskittyä itse kokemuksesta nauttimiseen, eikä esimerkiksi kyydeistä tai muista asioista stressaamiseen.

Moni formulafani kuvittelee että kisoihin matkustaminen on miltei mahdotonta kustannusten vuoksi, mutta matkaan pääsee jo yllättävän pienellä budjetilla. Mielikuvissa voi pyöriä vain Monacon upeat maisemat kasinoineen, mutta tarjolla on kaikenlaisiin budjetteihin sopivia reissuja. Kustannuksiin vaikuttavat tietysti maa, jossa ajot järjestetään sekä paikallinen hintataso. Vaikka saisitkin esimerkiksi Belgiaan ja Australiaan jollakin tavalla melko samanhintaiset paketit lentoineen ja hotelleineen, on maiden hintataso toisistaan hyvin poikkeava. Matka Australiaan on siis kaikin puolin ehdottomasti kalliimpi kaikkine kuluineen kuin viikonlopun reissu Belgiaan. Rahoituista on kuitenkin saatavilla jos säästöt eivät ole vielä kohdallaan esimerkiksi https://www.freedomrahoitus.fi/ kautta. Pienen reissun budjetin saa kuitenkin kokoon jopa yllättävän nopeasti niin halutessaan.

Formulamatkat sopivat kaikenikäisille lajin faneille ja matkaan voi lähteä niin perheen, kavereiden, työporukan kuin vaikkapa polttariporukan kesken. Esimerkiksi formulafanin polttareiksi sopii täydellisesti muutaman päivän reissu Eurooppaan jossa pääsee nauttimaan niin huumaavasta kisatunnelmasta kuin myös herkullisista ruoista, juomista ja upeista pubeista ja baareista. Kokoa siis muut formuloista nauttivat fanit lähipiiristäsi ja lähde kokemaan itse paikan päälle, miltä tuntuu seurata kisoja ja kannustaa suomalaisia kuskeja voittoon, kokemus on varmasti ainutlaatuinen ja täysin unohtumaton. Tunnelma on paikan päällä aivan toisenlainen kuin kisoja kotisohvalta seuratessa pääsee kokemaan.