Yleinen

Italialaiset moottoripyörät maailman huipulla

Tutustu maailmankuulujen italialaisten moottoripyörien ainutlaatuiseen tarinaan. Italia on aina ollut tunnettu maailmalla tehokkaista ja laadukkaista moottoripyöristään, joista esimerkkinä Ducati, Laverda ja Moto Guzzi -moottoripyörämerkit. Tutustutaan seuraavaksi kyseisten, maailmanlaajuisesti suosittujen moottoripyörien legendaariseen tarinaan. Ensimmäiseksi esittelyssämme ovat Ducati-moottoripyörät.

Joskus moottoripyörillä ei kuitenkaan ajeta, vaan niitä voidaan kuljettaa vaikkapa pakettiautolla paikasta toiseen. Internetistä löytyy nykyään tehokkaat palvelut, kuten monipuoliset ja kätevät huoltoauto kalusteet, jotka auttavat pyörän siirtämisessä paikasta toiseen. Ota worksystem.fi-verkkokaupasta käyttöön kätevät ratkaisut kuormankiinnitykseen kaikkien muiden älykkäiden elektroniikka-, lämmitys- ja turvallisuusratkaisujen ohella.

Ducati

Ducati-moottoripyörämerkin omistaa Volkswagen Group -yhtymään kuuluva saksalainen Audi. Arvostetun ja ensiluokkaisen moottoripyörämerkki Ducatin tarina sai alkunsa ensimmäisen maailmansodan jälkeen polkupyörän apumoottoreita valmistavasta yhtiöstä. Yhtiö esitteli vuonna 1966 katukäyttöön valmistetun 250 cm³:n Mach 1 -moottoripyörän. Seuraavaksi, eli vuonna 1970 moottoripyörämarkkinoille valmistui huikea, Ducatin haluttu uutuus, eli 750-kuutioinen ja jyrähtävällä V2-moottorilla varustettu 750 GT -malli. Ducatin Desmo-moottori esiteltiin suurelle yleisölle niin ikään vuonna 1972, mikä oli tärkeä tekijä myös Imola 200 -kilpailun voitossa Paul Smartin ohjatessa tyylikkään ajokkinsa upeaan voittoon. Ducatin kuuluisia malleja ovat muun muassa Ducati 916 SBK ja Ducati 851 SBK. Kyseisillä malleilla on voitettu lukuisia Road Racing -moottoripyöräkilpailuja.

Ducati jatkaa edelleen kehitystyötä tulevien huippu-uutuuksien parissa. Viimeksi harrastajia ilahdutti vuonna 2019 esitelty katteeton moottoripyörä, joka kulkee jopa 270 kilometrin huippunopeutta tunnissa. Kysymyksessä on parhaimmillaan 208 hevosvoiman avulla kiihtyvä 1103-kuutioinen Desmosedici Stradale V4-moottori, joka on samanlainen kuin suositussa Panigale V4 Superbike -luokassa käytettävä moottori. Kyseisen mallin suorastaan repivä ujellus saa ilmestymään oikeutetusti kylmät ihastuksen väreet jokaisen Ducati-fanin iholle. Kuuluisa Ducatin punainen tunnetaan niin ikään kaikkialla maailmassa, joten pyörä on siis todellinen harrastajan unelma.

Laverda

Moto Laverdan historia ulottuu kauas 1870-luvulle maataloudessa käytettäviä laitteita ja koneita valmistaneeseen Laverda-perheyhtiöön. Moottoripyörien parissa yhtiö alkoi työskennellä vuonna 1947, jolloin valmistui monien tuntema Laverda 75 -kuutioinen malli. Muita suosittuja Laverda-moottoripyörämalleja ovat 650-kuutioinen Laverda Twin, Laverda 750 SF, nostalginen Laverda 750 SFC ja legendaariset kolmisylinteriset Laverda 1000- ja 1200 -mallit. Laverda R 80 G/S -matkaendurosta tuli lähes jättimenestys, joka ilahdutti kovasti italialaisten moottoripyörien ystäviä.

Suosittuja Laverda-yhtiöiden kehittämiä uutuuksia ovat esimerkiksi yhteensä neljän kevytmoottoripyörämallin LB-sarja, eli Laverda-Breganze. Kyseisen mallin moottoria valmisti Zündapp-yhtiö, joka epäonnekseen ajautui konkurssiin vuonna 1984. Käytännössä 125-kuutioinen moottori piti suunnitella uudelleen, kun yhtiö samanaikaisesti kehitti isoa 1000SFC-kuutioista moottoria. Laverda-yhtiön omisti vuodesta 2004 vuoteen 2010 asti Piaggio-niminen monialajätti, Aprilia-konsernin johtaessa toimintaa aiempina vuosina 2000–2004. Laverda-emoyhtiötä on johtanut vuodesta 2010 lähtien jättimäinen teksasilainen AGCO-yhtiö.

Moto Guzzi

Italialainen Moto Guzzi -moottoripyörämerkki tunnetaan harrastajien keskuudessa myös nimellä Guzzi. Yhtiö on perustettu vuonna 1921 ja se on samalla Euroopan vanhin moottoripyörien tunnettu valmistaja. Moto Guzzi -yhtiön perustamiseen ja etenkin yhtiön logoon liittyy tunteellinen tarina. Katsotaanpa seuraavaksi, milainen tuo tarina on.

Yhtiön perustajat olivat Carlo Guzzi, Giovanni Ravelli ja Giorgio Parodi, jotka aloittavat moottoripyörien valmistusta jo vuonna 1917. Hirmuinen tragedia kohtasi yrityksen kahta perustajajäsentä, kun kolmas, eli sotilaslentäjä Giovanni Ravelli kuoli vuonna 1919 koelento-onnettomuudessa. Carlo Guzzi ja Giorgio Parodi ottivat käyttöön ystävänsä Ravellin muistoksi Italian ilmavoimien tunnuksen, eli uljaan kotkan. Kyseinen tunnus on käytössä yhä nykyään.

Vuosi 1939, eli toisen maailmansodan alkaminen, aloitti yhtiössä sotilaskäyttöön tarkoitettujen moottoripyörien valmistuksen. Toisen maailmansodan jälkeen yhtiö valmisti vaativaan käyttöön tarkoitettuja kaksitahtimoottorilla varustettuja Guzzino 65 -mallisia moottoripyöriä.

Nykyään Moto Guzzin tehtaat omistaa Piaggio-konserni, Aprilian toimittua yhtiön johdossa vuodet 2001–2004. Tunnettuja Moto Guzzi -malleja ovat suosittu custom-tyyliä edustava California, sporttinen Le Mans -malli ja enduro- eli maastomoottoripyörähenkinen Stelvio-malli.

Moto Guzzi -pyörissä on ilmajäähdytteinen, pitkittäin runkoon sijoitettu 90° V2-moottori ja kardaaniveto. Loppujen lopuksi ei voi kuin ihailla italialaisten valmistajien taitoa suunnitella maailman halutuimpia moottoripyörämerkkejä ja -malleja.